Christina Frimodig, samverkansledare, tror på att utveckla kunskap och lösningar tillsammans

Nu är vi igång! Jag är glad över att så många aktörer och så många forskare vill jobba tillsammans för ökad hållbarhet inom idrotten och friluftslivet.

Deltagare i startmötet för Mistra Sport & Outdoors som gick av stapeln den 21 april

Jag tror nämligen att just ordet tillsammans är nyckeln till framgång. Att ta sig an våra miljöutmaningar är en stor och komplex utmaning som ingen aktör ensamt har kunskapen, kapaciteten eller resurserna till. Men tillsammans har vi en möjlighet att hitta kunskap och lösningar som leder till allt större hållbarhet inom idrotten och friluftslivet.

För att komma framåt i dessa frågor behöver vi olika sorters kunskap. Kunskap som kommer både från forskningen och från erfarenheter inom idrotten och friluftslivet. Och det är just det Mistra Sport & Outdoors ska jobba med. Att skapa gemensam kunskap och ömsesidig förståelse för att hitta lösningar på de miljömässiga utmaningarna inom idrotten och friluftslivet.

Några av förväntningarna hos forskare och partners på Mistra Sport & Outdoors

Det första vi gör är att forskare och partners gemensamt identifierar de miljömässiga utmaningarna för idrotten och friluftslivet. Utgångspunkten och inspirationen är bland annat alla de satsningar på hållbarhet som redan görs inom idrotten och friluftslivet. Därefter börjar vi i en gemensam process att ta fram kunskap och lösningar/innovationer kring dessa utmaningar.

Här kan du läsa mer om vårt arbetssätt.

Vi hoppas att många av er följer, deltar, delar och använder den kunskap och de lösningar som kommer fram ur arbetet.

Här kan du läsa mer om hur du kan delta.

Jag säger inte att detta är enkelt. Vi kommer säkert att få både framgångar och bakslag, men med ett öppet sinne, intresse för frågorna och det engagemang vi redan har sett hos aktörer och forskare ser jag med glädje fram emot att jobba tillsammans för att starta en rörelse för ökad hållbarhet inom idrotten och friluftslivet.

Christina Frimodig
Samverkansledare i Mistra Sport & Outdoors

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: